dimecres, 28 de febrer del 2018

Carnestoltes 2018

És una de les activitats que més agrada a tota la comunitat educativa. Des de la confecció de les disfresses dels més menuts, l’elecció de les dels majors, la participació dels pares que ens acompanyen i desfilen amb nosaltres, la música, la cercavila…
'Tot un bany de color han estat les disfresses elegides enguany pels xiquets i xiquetes del col·legi'
En fi, el tema que elegim sol ser el de menys. El que conta és la setmana que portem anant disfressar al col·le, l’elecció del rei i la reina, la xocolatada… Enguany les disfresses tenien com a tema principal els personatges fantàstics de llibres, còmics o el cinema. Cada aula va fer la seua elecció i el resultat va ser ¡fantàstic!
Tots els anys se’ns fa tan curt  que aquest dies passen volant i això és una bona seyal de que ho hem passat de meravella. I no ens volem oblidar dels pares i mares dels més menuts que ens acompanyen també i desfilen pels carrers amb les mateixes disfresses dels més menuts.



Economia per a menuts

No està gens mal això d'aprendre a gestionar els diners que cadascú pot estalvial. Ni tampoc resulta una cosa extravagant reflexionar en grup com es poden aconseguir els recursos necessaris per obtenir el que es vol. De vegades els objectius en solitari consten molt  però si col·laborem entre tots pareix que estan a l'abast de la mà.

En el taller d'economia que s'organitza cada curs l'alumnat més gran del centre reflexiona sobre com obtenir eines que permeten arribar als objectius proposats. Amb l'ajuda d'un expert aportem idees entre tots. Així és més fàcil.


dimarts, 27 de febrer del 2018

Dia de l'Arbre 2018


Els estudiants de sisè de primària de tot el municipi estan convidats a participar en la plantació d’arbres, a la parcel·la del Calvari. D’aquesta manera els alumnes de sisè de l’Arbre Blanc van acudir, ben carregats d’energia, per a col·laborar en aquesta iniciativa respectuosa amb el medi ambient.
'L'Ajuntament de Mutxamel organitza esta activitat per celebrar el dia de l'arbre'
Són nombrosos els arbres que poblen el Calvari, gràcies a la voluntat dels xiquets de Mutxamel, que han acudit a aquesta cita any rere any. Així doncs, en aquesta ocasió, els alumnes van poder comprovar com havien crescut els arbres plantats pels seus companys en anys anteriors. I, a més més, van comptar amb l’assessorament dels tècnics de l’Ajuntament que explicaven les formes apropiades per a plantar el pi, la carrasca i altres tipus específics d’arbre.

Excursió al Castell de Santa Bàrbera i al museu de l'àigua


El passat 21 de desembre les classes de 5é van disfrutar d'una visita animada al Castell de Santa Bàrbera i posteriorment  el Museu de l'Aigua en els antics Pous de Garrigos, situat en el nucli antic de la ciutat.  Un actor simulava ser un antic soldat del castell i anava comptant la història i parlant de les diferents dependències que van visitar.

'El Museu d'Aigües d'Alacant està obert des de febrer de 2009'
Una vegada finalitzada esta primera part de l'excursió, l'autobús ens va arreplegar i ens va portar fins a la Plaça de l'Ajuntament d'Alacant, on ens esperaven els guies que anaven a acompanyar-nos al llarg del nostre passeig pel nucli antic i en la visita al Museu de l'Aigua.

El Museu d'Aigües d'Alacant sorgix com a fruit d'una aposta en el 110é Aniversari d'Aigües d'Alacant conjuntament amb l’Ajuntament de la ciutat per realitzar un espai que fomentarà el coneixement, respecte i la importància de l'aigua en el dia a dia de la població.

En aquest museu vam conèixer a través dels diferents assentaments i cultures, l'evolució de les tècniques i usos de l'aigua així com els seus mètodes d'obtenció i distribució. També descobrírem la història de la concessió per a l'abastiment de l'aigua en la ciutat d'Alacant.

La nostra visita va acabar entrant als POUS DE GARRIGÓS, excavats en la roca en el segle XIX. Conformen un sistema d'aljubs amb capacitat para més de 800.000 litres, la finalitat del qual era captar i emmagatzemar l'aigua de pluja per a la seua posterior distribució. La sensació d'estar immersos dins d'un pou converteix la visita en una experiència inoblidable.



Tot tercer i quart, van anar d’excursió al Castell de Santa Bàrbara el divendres 16 de març. Gaudiren d’un boníssim dia, amb unes vistes espectaculars. La visita va estar guiada i van aprendre moltes coses sobre la història i cultura del Castell.

dijous, 22 de febrer del 2018

La classe de 5é B I va a l'hort escolar a sembrar creïlles

Com ja sabeu d'altres anys un dels projectes que més agrada i que més estimem al col·le és el de "l'hort escolar". Cada classe té assignades diferents tasques de forma que amb la col·laboració de tots i totes duem endavant el cultiu de tot tipus de fruites, verdures i hortalisses.

Vos deixem les imatges de la sembra de creïlles. El grup de mares i pares que coordina l'activitat explica amb tot luxe de detalls les passes a seguir i cada xiquet i xiqueta aporta un poc del seu esforç perquè després tinguem una bona collita.

Una vegada acabada la sembra van atendre les explicacions d'Eva sobre els diferents cultius que hi ha a l'hort i com funciona la compostera de la qual obtenim el fem.

Carrera de San Silvestre

La tradicional Carrera de San Silvestre que té lloc a moltes parts del món pel cap d'any també té en el centre la seua mostra a càrrec de l'alumnat de Primària. Coordinat, dirigit i preparat pels mestre d'Educació Física, l'últim dia de classe del primer trimestre organitzem la carrera per dins del centre i al seus voltants.

Aquesta activitat forma part del projecte esportiu de centre que afavoreix l'esport i la vida saludable entre la comunitat educativa.

dimarts, 20 de febrer del 2018

La festa de Nadal


Ahir 14 de desembre vam celebrar la nosta festa de final del primer trimestre amb la participació de tots els alumnes del centre. Com ja es costum vam anar a l’Aula de Cultura on vam poder gaudir tota la comunitat educativa d’un concert didàctic a càrrec del músic Ismael Dorado que ens va fer passar una hora molt divertida i lúdica amb els seus saxos i la música de les bandes sonores de moltes películes infantils… i no tant.
I com no, com també és tradicional al nostre centre, els alumnes de primària ens van cantar unes canços d’aquesta època nadalenca que havien preparat amb Elizabetz, la mestra de música. Tota una mostra d’esforç, participació i treball ben fet.
Enhorabona a Elizabeth y a tot l’equip docent! Esperem que us agrade el vídeo que hem penjat.

dilluns, 19 de febrer del 2018

Videoclip de Nadal

Això de gravar el teu propi vídeo a partir d'una cançó és una activitat molt xula que agraga a tots i de la que tots gaudeixen mentre graven i després mirant-lo. I és que aparéixer per la pantalla, siga la que siga, torna bojos a grans i menuts. Ací teniu el vídeo que hem fet pel Nadal. Esperem que vos agrade. El projectarem a la Festa de nadal i el cantarem a l'Aula de Cultura davant del tot el col·le i les fàmilies que vinguen a vorer-nos.


Setmana musical de Santa Cecília

Un any més, hem celebrat Santa Cecília al nostre col·legi. Enguany hem dividit el concert didàctic en dues parts i tots els xiquets de l’escola han vingut a escoltar-nos.
La primera part, l’hem dedicada a explicar el funcionament i so dels instruments de vent i percussió. Els nostres alumnes de 4rt, 5é i 6é, han preparat gustosament una peça en conjunt per a explicar la importància de tocar amb grup.
A la segona part hem explicat que no sols fem música amb instruments, també podem fer ritmes amb gots de plàstic, carabasses seques, gots de vidre amb diferents quantitas d’aigua…
Per a acomiadar-nos, el nostre company Rio ens ha ensenyat com fan música a altres cultures i ens ha fet ballar amb uns ritmes molt divertits tocant el seu djembe.

Elecciones al Consell Escolar 2017


El dia 23 de novembre va acabar el procés electoral per a elegir el 50% dels membres del Consell Escolar de Centre que havien de renovarse. El sector de les famílies va elegir els seus 4 representants que els pertocava, els mestres 3 i l’alumnat altres 3.
Els/Les alumnes havien presentat set candidatures del cursos de 5é i 6é, i com marca la normativa vigent, havien d’elegir-ne tres que el representaren.
A les 9:20 hores es va formar la mesa electoral que va dur endavant el procés de votació i que va donar tota una lliçò de saber fer les coses i de democràcia interna.
Sols si formem persones responsables i amb valors democràtics tindrem ciutadans conscient i crítics en el futur.
Enzo Micic, Joel Monllor i Alejandro Romero van ser els representants escollits pels seus companys. Enhorabona a tots i totes per l’exemple donat!

La castanyera visita els alumnes d'Infantil

Com cada any per aquestes dates la castanyera torna al col·le a visitar els xiquets i xiquetes i en especial als més menuts que la reben amb molta alegria i una gran festa de balls i cançons. Com no podria ser d'una altra manera ve carregada de castanyes torrades ben calentetes per a tots i totes. Per descomptat que també per als mestres.

Una cata de terreny

Qualsevol excusa és bona per a aprendre. En aquest cas ha estat la realització d'unes cates de terreny a l'antic solar que ocupaven les aules prefabricades de l'IES l'Allusser. Pel que sembla, l'Ajuntament vol construir ahí un parc de trànsit. El geòleg que les realitzava ens va convidar a vore com ho feia i a explicar-nos com podia llegir i interpretar la terra observan el seu color, textura, compossició... Tota una experiència que no van desaprofitar els alumnes de 5é i 6é.

Embaixada mora


Mireu i gaudiu de l'activitat que han fet els alumnes d'Infantil i 1r i 2n de Primària per començar el curs. La tradicional embaixada mora i cristiana enguany l'han oferida no sols als pares, també l'hem poguda vore tota la resta de companys i mestres del col·le.
Una gran organització per parts de tots els mestres i un resultat, que podeu comprovar no té res a envejar la l'entrada que el mes de setembre duen a terme a les festes del poble.


Entrades més visitades