dimarts, 27 de febrer del 2018

Excursió al Castell de Santa Bàrbera i al museu de l'àigua


El passat 21 de desembre les classes de 5é van disfrutar d'una visita animada al Castell de Santa Bàrbera i posteriorment  el Museu de l'Aigua en els antics Pous de Garrigos, situat en el nucli antic de la ciutat.  Un actor simulava ser un antic soldat del castell i anava comptant la història i parlant de les diferents dependències que van visitar.

'El Museu d'Aigües d'Alacant està obert des de febrer de 2009'
Una vegada finalitzada esta primera part de l'excursió, l'autobús ens va arreplegar i ens va portar fins a la Plaça de l'Ajuntament d'Alacant, on ens esperaven els guies que anaven a acompanyar-nos al llarg del nostre passeig pel nucli antic i en la visita al Museu de l'Aigua.

El Museu d'Aigües d'Alacant sorgix com a fruit d'una aposta en el 110é Aniversari d'Aigües d'Alacant conjuntament amb l’Ajuntament de la ciutat per realitzar un espai que fomentarà el coneixement, respecte i la importància de l'aigua en el dia a dia de la població.

En aquest museu vam conèixer a través dels diferents assentaments i cultures, l'evolució de les tècniques i usos de l'aigua així com els seus mètodes d'obtenció i distribució. També descobrírem la història de la concessió per a l'abastiment de l'aigua en la ciutat d'Alacant.

La nostra visita va acabar entrant als POUS DE GARRIGÓS, excavats en la roca en el segle XIX. Conformen un sistema d'aljubs amb capacitat para més de 800.000 litres, la finalitat del qual era captar i emmagatzemar l'aigua de pluja per a la seua posterior distribució. La sensació d'estar immersos dins d'un pou converteix la visita en una experiència inoblidable.



Tot tercer i quart, van anar d’excursió al Castell de Santa Bàrbara el divendres 16 de març. Gaudiren d’un boníssim dia, amb unes vistes espectaculars. La visita va estar guiada i van aprendre moltes coses sobre la història i cultura del Castell.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.

Entrades més visitades