dimarts, 20 de març del 2018

L'alumnat de 4t visita l'assut de Mutxamel i l'àrea recreativa de la Sabateta


Els alumnes de quart van fer una eixida el dijous 15 de març a l’Assut de Mutxamel i Sant Joan, i van esmorzar a l’àrea recreativa de la Sabateta. Eixe dia va eixir nuvolós i amb pluja dèbil, però acabaren la visita sense cap dificultat.

Primer van arribar a l’Assut de Sant Joan, on el guia ens va explicar que era un Assut (una presa) d’on agafaven l’aigua del riu Monnegre i la desviaven als camps de l’horta alacantina per mitjà de la sèquia del Gualeró.  També conegueren com era la casa típica d’un assuter. A l’arribar a l’Assut de Mutxamel el guia ens va dir que les dos preses ( molt antigues i amb influència àrab) foren construïdes abans que el pantà de Tibi i estigueren en funcionament des del  s. XIII  fins al s. XIX, quan van ser restaurades i fins hui es conserven en el mateix estat.

Per acabar ens contà que hi ha un ruta de senderisme que es pot fer des de l’Assut de Mutxamel fins a l’Assut de Sant Joan ( 2 kilòmetres aprox.). Acabaren el matí a l’àrea de la Sabateta per esmorzar i finalitzar l’eixida.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.

Entrades més visitades