dijous, 8 de març del 2018

Programa de prevenció de l'assetjament escolar a través del Judo

Un programa de prevenció de l'assetjament escolar a través del Judo està donant moltes respostes a alumnes i professors de l'Institut L'Allusser i del CEIP Arbre Blanc, tots dos de Mutxamel. La metodologia en qüestió ha generat molta expectació entre la comunitat educativa dels centres ja que estan aplicant de forma transversal les tècniques i valors de la pràctica del Judo extrapolant al dia a dia als centres. "Posem els alumnes en el lloc de l'altre, del que pateix les conseqüències de l'assetjament, per aconseguir desenvolupar en ells al empatia aplicant jocs senzills i tècniques de Judo", ens va explicar Carlos Montero director del Programa. "D'altra banda, el Judo ofereix a qui el pràctica empoderament, autoconfiança i autoestima, eines fonamentals per a tot jove que pugui ser potencialment víctima d'assetjament", explica.

Sota aquestes premisses, els alumnes de 1r i 2n de la ESO de l'IES l'Allusser i de 5è i 6è de Primària han participat des del passat 15 de gener en un nou projecte desenvolupat pel Centre d'Investigació de l'Esport de la UMH, en col·laboració amb l'Escola de Judo Ozone de Frutos, i dirigit per Carlos Montero, Doctor en Psicologia, Llicenciat en CAFE, Mestre Nacional de Judo i Cinturó negre 6é dan. Carlos és un judoka vocacional, membre de l'equip nacional i, ara entrenador d'esportistes d'elit. Ell ha sabut transmetre l'essència i la passió que ha posat en aquest projecte a les professores d'Educació Física del centre Marta Orts Amor i Irene Llorca Blázquez així com al professor d'Educació Física del col·legi Arbre Blanc, Rodrigo Guirao Parro.

Tot i que els alumnes participen en el programa des del mes de gener el projecte va començar a principi de curs quan els professors van realitzar un curs de formació per a assimilar la metodologia.

Es tracta d'oferir una versió no competitiva del Judo sinó com un mètode d'educació integral. Aquesta és la primera vegada que s'aplica l'esport del Judo amb aquesta intenció concreta però els seus beneficis en pedagogia estan contrastats "El Judo és beneficiós per a moltes coses tant físicament amb el desenvolupament motor com mentalment ja que el seu codi moral està assentat en la cultura Japonesa les normes socials de respecte estan impregnades en tots els estaments de la societat ", explica Carlos Montero.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.

Entrades més visitades